keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Huushollin kesäkerhot 2013Huushollin kerhoissa on tänä kesänä jyllännyt tyttövoima!

Yhteensä 32 tyttöä ja 13 poikaa on kolmen viikon aikana vieraillut kesäkerhossamme. Tytöt ovat pitäneet "käsityökerhoa" Ninan ja Suvien opastuksella. Monet pehmolelut ovat saaneet uudet vaatteet ja  jos jonkinmoiset nuttuset taikka korvan- tai hännänlämmittimet! Myös mattoja tehtailimme ensimmäisellä viikolla oikein urakalla -siitä oikeastaan oikeastaan kaikki lähti :)

Taitavat koululaiset suunnittelivat ja toteuttivat kaavat ja kirjailut aikuisen opastuksella. Myös omatoimisuutta opittiin, kun taidot tehdessä karttuivat, kohta jo huomattiin ettei aikuisen apua ihan joka käänteessä enää tarvittukaan!  Blogin Valokuvat ovat pääasiassa tyttöjen touhuista, koska Nina on touhuillut pääasiassa ompelijoiden ja askartelijoiden kanssa. Mutta kyllä me paljon muutakin on tehty näiden kolmen viikon aikana.


Kaikenlaista maalaustaidetta ja askartelua on syntynyt  näiden viikkojen aikana.


Ensimmäisen kerhoviikon perjantaina otimme  varjokuvia salissa-
osa lapsista työsti kuvansa taiteeksi vahaliiduilla (kuva kollaasis alapuolella) ja osa vei kuvansa semmoisenaan kotiin.Valmistimme lintuja ja hyrriä osana Kaupunki taideprojektia varten !
Keskiviikona 19.6 teimme retken vanhan kirjastotalon puistoon, jonne kiinnitimme kesäiset askartelumme kesäisen tervehdyksen kera puuhun tai muuhun paikkaan. Hienot lintumme saivat heti huomiota ohikulkevilta- eräskin rouva pysähtyi ihastelemaan mitä oikein teemme ja ilahtui suuresti, kun kerroimme, että tässä vain lähettelemme kesäterveisiä kaupunkilaisille!...Tässä muutamia kuvia retkeltämme


 

    
                   
Kerhossa tehtiin melkein päivittäin erilaisia esityksiä lasten toimesta. Tässä olemme kaupunkitaide kierroksellamme ja tytöt esittivät tanssiesityksen Laikun lavalla.


Aikaisemmin viikolla näimme myös kahden tytön esittämän akrobatia- ja tanssiesityksen.


18.6 vierailimme Kalevanpuiston koulussa.
Huushollin aikuiset pitivät siellä konsertin lapsille, johon osallistuivat 
Kalevanpuiston koulun kesäkerholaiset, eli lapset ja nuoret, joilla on laaja-alaisia oppimisen ja ymmärtämisen vaikeuksia (esim.kehitysvamma, autismi) sekä meidän kerholaiset ja Sammon päiväkodin yksi lapsiryhmä. Huushollin aikuisista melkein kaikki kiinnittivät huomiota hienoihin kipsikäsiin, joista irtosi idea jos toinenkin huushollissa käytettäväksi!


Mutta ei meillä vain ommella ja askarrella!
Meillä myös pelataan, leikitään teltassa, ulkoillaan puistoissa ja pelataan jalkapalloa!

Saimme myös vieraaksemme Menard  Mpondan, joka piti meille hauskan ja vauhdikkaan tanssi- ja rumputunnin. Alla muutama kuva siitä. Yksityisyyden suojaan liittyvistä syistä kasvot on tummennettu :)Tässä tuokion jälkeen rentoutushetki!


Korttipelit ja pöytäpelit olivat myös kovassa käytössä.Taikurileikki salissa


Päivi ja Aaro koristivat tämän päivän syntymäpäiväsankareina 20.6 kakun! Juhlistimme synttäreitä ja kesäkerhon päättymistä.
Joka päivä ruoan jälkeen oli mahdollisuus katsoa yksi elokuva salissa videotykin kautta. 

Viimeisen kerhopäivä tuotoksia!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti