perjantai 4. joulukuuta 2015

9.12 Viimeinen avoimet ovet keskiviikko vuodelle 2015

Ensi keskiviikkona vielä ehtii Huusholliin!

Aamupäivällä tonttuilemme askarrellen klo 9-11

Muskarissa tonttuillaan klo 10-10.30

Pikku Pekka ystäviensä Myyryn ja Myyryn kanssa Jouluisissa tunnelmissa klo 11.30-11.55

Joulupuuro 12-13

HUOM! AVOIMET OVET LOPPUVAT POIKKEUKSELLISESTI KLO 13.00


Vinkkinä kerholaisille ja avoimien asiakkaille:

TERVETULOA keskiviikkona 16.12  klo 12.30
Musiikkiteatteriesitystä Taikuri Parta ja kadonnut matkalaukku

Esitys kestää n. 50 minuuttia


Alla kuvat TyhmäTeatterin Myyry ja Miiru episodista, jossa Niiru-täti saapuu sekoittamaan kuvioita!
Tulossa joulukuun aikana Huushollin youtube kanavalle...





keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Marraskuu 2015

Marraskuu 

Pii paa puu, terve marraskuu!
Kohta menee järvet jäähän,
Saappaat jalkaan, myssy päähän.
Nenä punehtuu, onhan marraskuu.

Eipä ollut meillä marraskuussa vielä pakkasesta tietoakaan, saimme muutaman päivän nauttia lumesta, mutta muuten oli kurahousut tarpeen!

Onneksi sisällä kerhossa ei haittaa rapa eikä loka --ehkä retkierkit ovat eri mieltä tai sitten ei, kun pääsivät tutustumaan hienoihin taidenäyttelyihin... mutta sisällä meillä oli kyllä kivat touhut koko ajan!  Ja kylläpä me marraskuussa huomasimme, että loppurutistus taas alkaa ja joulujuhlia alettiin harjoittelemaan- ei mitään pilkun viilausta vaan, lasten itsekin innolla ideoimia juttuja. Monta räppäriä löytyy kerhostamme ja kyllähän se räppikin löytyi eilen (1.12) ihan vahingossa yhteen lauluun mukaan... iltapäivien juhlissa klo 17 alkaen sitten kuulette :)

Opiskelija-Katariina teki lopputyönsä sadutuksesta. Alapuolella on kuvia tekemästämme   sadutusnurkkauksista - piirrustuspöytä ja sadunkertojan tuoli! 

Adalmiina-kerholaiset keksivät ja piirsivät omat satunsa, jotka Katariina ja Nina kirjasivat sanatarkasti ylös. Tätä oli edeltänyt aikasempien viikkojen aikana useat luetut sadut. Teimme myös yhdessä piirtämällä tussitauluun yhteissadun- jokainen piirsi satuun jotain ja kertoi miten satu jatkui. Se oli erityisen mukavaa! Kun lasten omat sadut olivat valmiita Katariina skannasi piirrustukset tietokoneelle, puhtaaksi kirjoitti sadut ja teetti niistä ifolor kuvakirjan. Lapset tekivät kutsukortit vanhemmilleen ja 23.11 opiskelija-Katariina luki salissa kaikille lasten sadut ja vanhemmat saivat samalla kupposen kahvia- lapset mehua ja keksiä! Valmista kirjaakin ehdimme ihastelemaan :) pikkuisen ylpeitä ja onnelisia sadunkertojia oli talo täynnä :

"Minun satuni on kirjassa!" harmi, että unohtui ottaa itse kirjasta ja sen kokoajasta valokuva!


valmiit sadut esillä:
alla kuva satujen julkistus tilaisuudesta

Myös opiskelijamme Ilona teki useamman ohjatun toimintahetken lapsille- nimittäin temppuradan ja siihen pääsivät osallistumaan aamukerholaiset! Usean viikon ajan eri aamuina on salissa saanut touhuta iloisen musiikin tahdissa- ja kävipä niin, että juuri tämän touhuilun seuraamiseen unohtui erään kerhossa yksinoloa harjoittelleen pikkupojan ikäväitkut :)

Jälleen kerran voimme sanoa, että kyllä hyviä opiskeljoita olemme saaneet ohjattavaksemme-- ja köh köh, onhan meillä kuulemma ihan huippukivat ohjaajatkin ;)


Yllä olevassa kuvassa on alkanut cajon-rummun soittoharjoitukset. Kaikki iltapäiväkerholaiset pääsivät kokeilemaan soittoa ja muutama innokas pääsee joulujuhlissamme sitä soittamaan- ihan kaikille ei cajoneita riitä ;) Ja onhan niitä muitakin rooleja, joiden jakamisessa pitää olla tasapuolinen!

Kerhossa tyttöjen oma satuhetki mahdollisimman pienessä nurkassa :)

Majavan pato on ollut huippusuosittu peli nyt marraskuussa! 


Lasten innovaatio kuinka säilyttää maracasseja....
ja vaikka kuinka aina sanon, että soittimet eivät ole leluja-- EIHÄN TÄTÄ VOI KIELTÄÄ!


Ja sitten koitti sekin aika kun hämiksen oli aika painua autuaammille kiipelypaikoille! 


Ja tietenkin sekin tehtiin yhdessä lasten kanssa. Kaikki halukkaat saivat osallistua vuorollaan pallon puhkaisuun pepulla! Ja kyllä sitä sitten paukuteltiin. Tosi rohkeita lapsia- me aikuiset olimme aluksi hieman katsantokannalla, mutta Ninan paukautettua  ensin (uskalsin kuitenkin!!) myös kaikki muut uskaltautuivat paukuttelemaan palloja. Lapset olivat paljon rohkeampia! Salissa ei ollut pakko olla tai edes tulla, ja vain kaksi lasta poistui alkupaukkujen jälkeen muihin leikkeihin- olihan tuota nyt hauska katsella- eikä ne nyt niiiiin kauheasti pamahdelleet! Hämähäkin viimeiset neljä koipea tuhottiin vasta eilen ja silloin pienet oranssit pallot pääsivät lasten leikkeihin (ja harmittaa kun ei tullut yhtään kuvaa) lapsien innovointi siitä, mitä kaikkea niillä voi tehdä oli ihan huippua! Pojat tekivät kotileikkiin niistä ja sienituolista joulukuusen!




Youtubeen on tulossa vielä pari videopätkää, niin tyhmäteatteria ja Pekkaa- editointivauhti ei ole päätä huimaavaa ;) ja todennäköisesti saamme sinne vielä pikkuisten tuunareiden tekemän revontulivideon! Jos isot tuunarit ovat päässeet tiedekerhoilemaan, niin speciaalihommana pienemmille oli varjo/vesiteatterin tekemistä JA myös sen videokuvausta.

Kerhot siis loppuvat joulujuhlaan 8.12 PIENTEN JUHLAT AAMULLA KLO 10.00
SEKÄ ILTAPÄIVÄKERHOJEN KLO 17.00

HUOM! 
SINÄ PÄIVÄNÄ EI OLE ENÄÄ KERHOJA. VIIMEINEN KERHOPÄIVÄ ON  MAANANTAI 7.12